30 Ağustos 2008 Cumartesi

Crossfire - Aggression Treaty (2005)




İlk albüm incelememiz Crossfire'ın 2005 yılında Atlantis Müzik'den çıkarttığı Aggression Treaty albümü.Bu albümü seçmemizin nedeni Türk Metal müzik dünyasında önemli bir yere sahip olan Crossfire'ı herkese biraz daha tanıtmak.

Crossfire 2000 yılı başlarında Ankara'da çalışmalarına başladı.Birkaç eleman değişikliğinden sonra şimdiki yapısını bulan grup yaptıkları bestelerden sonra çıkarttıkları ilk EP ile konserlerine
başladılar.
 
Ritim ağırlıklı, basın ve gitarların yoğun olarak kendilerini gösterdikleri müzikal yapıyı; iniş çıkışlarla, renkli ve değişken bir sesin tamamlayacağını düşünen grubun yolu; o dönem yeni dağılmış olan Tayga grubunda bas ve vokal görevini üstlenen Uğur ile kesişince Crossfire; kendisini tamamlayacak parçayı yerine oturtmuş oldu. Ortaya çıkan müzik dinlemesi son derece keyifli, değişken temposu ve kaliteli alt yapısıyla iyi işlenmiş, Amerikalı örneklere benzetebileceğimiz bir sound idi. Bu beş kişilik kadro ile ilk büyük Crossfire canlı performansı diyebileceğimiz 5.Ankara Rock Station Festivali'nde sahne alındı. Konserler; Konya Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen Konya Metal Daze Fest ile devam etti.

Artık ideal kadrosunu kuran grup yurtdışında gerçekleşen önemli bir festivale davet edildi.Almanya, Hamburg'da düzenlenen Metal Bash Fest 2003 de 26 Temmuz günü sahneye çıkan grup büyük beğeni toplayarak Türkiye'ye döndü ve buradaki konserlerine kaldıkları yerden devam ettiler.

Artık grubun biriken bestelerinden yeni bir albüm yapası gerekiyordu ve 2004 yazını kendi kayıt stüdyosu Raven'da geçirerek 'Aggression Treaty' nin kayıtlarını tamamladılar.Albüm 18 Mart 2005'de piyasaya sürüldü ve büyük ilgi topladı.Bu albümün önemli bir yanı da albümün içindeki 'Gelibolu' şarkısının Çanakkale Savaşını anlatmasıydı.Albümlerininde 18 Martta çıkması da bir tesadüf değildi.Albümü banaIced Earth'ü anımsattı özellikle vokal anlamında.Albümdeki her enstrüman fazlasıyla hakkını vermiş.

Kısacası bu albümü alıp dinlemenizi öneririm.En çok beğendiğim albümler arasında şimdiden yerini aldı.Yeni çıkacak olan albümü şimdiden heyecanla beklemekteyim.

Ayrıca grubun 'Nightwolves' adında bir fan kulübü bulunmakta.

Crossfire - Decisions Of Hate (EP) - 2002 (Raven Records)

1- Decisions Of Hate
2- Scharfschütze
3- Bloody Tears
4- Sunday
5- Unfair
6- Nightwolf (Bonus Track)

Crossfire - Agression Treaty - 2005 (Atlantis Müzik)

1-Aggression Treaty
2-Slaves
3-Eternal Lies (NonServiam)
4-Dream Within A Dream
5-Nightwolf
6-Inner Conflict
7-Gate
8-The Forsaken
9-Cold And Darkness
10-Under Siege
11-Gelibolu
12-Unfair
13-Don t Fool Me

Uğur Bülent Aksoy - Bas & Vokal
Kerem Besli - Gitar & Geri Vokal
Kaya Sevinç - Gitar & Geri Vokal
Can Besli - Davul
Rıfat - Bas & Geri Vokal

Unutmayın Müzik Sizsiniz!..

Hiç yorum yok: